Divízióink bemutatása

Responsive Image
Responsive Image

Nemzetközi Divízió

A nemzetközi divízió elsősorban a nemzetközi kutatás-fejlesztési pályázatok népszerűsítésében és a nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos tanácsadási feladatok terén nyújt szolgáltatásokat. 
Elsődleges feladata a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) nemzetközi munkájának segítése, főként a Horizont Európa keretprogramban való magyar részvétel és nyerési arány növelésére tett erőfeszítések támogatása, valamint a magyar nemzeti kapcsolattartók és programbizottsági tagok munkájának szakértői támogatása.
A divízió további hangsúlyos feladata a partnerségek és a missziók támogatása, a már elindult és az induló partnerségekben történő hazai részvétel ösztönzése. 
A harmadik nagy feladatcsoport a Horizont Európa programmal kapcsolatos kommunikációs, koordinációs és promóciós tevékenységek támogatása, különös tekintettel a hazai résztvevők pályázási aktivitásának ösztönzésére és a sikeres pályázatok számának növelésére. Ennek érdekében személyes konzultációkat, illetve tágabb résztvevői körnek szóló információs eseményeket is szervez a divízió.

Projekt és Fejlesztési Divízió

A projekt és fejlesztési divízió az ügynökség támogató funkcióit és feladatait összegzi. 
Alapvető szervezetfelépítési és működéshez szükséges szolgáltatásokat lát el. A PMO tevékenysége a projekt előkészítő szakaszától, a projekt eredmény szervezetbe való integrálásáig tart. 
A projektek és a szervezet működésének támogatása, valamint hatékonyságának fejlesztését célozzák a támogató szolgáltatások: a szervezeti külső és belső kommunikáció, az informatikai üzemeltetés és megoldások javaslata/kivitelezése, a külső és belső ügyfélszolgálat, valamint az állandó és ideiglenes szakértői csapat. 

Responsive Image
Responsive Image

Startup Divízió

A startup divízió fő feladata a hazai startup ökoszisztéma támogatása.

A divízió szolgáltatást biztosít - az innováció iránt érdeklődők számára – tehetséggondozás, inkubációtámogatás, startup-tanácsadás, valamint az ehhez kapcsolódó platform kialakítása, kezelése és fejlesztése terén, továbbá partnerkapcsolatok széles skáláját építi. Mindezeken felül felel még a startup-inkubátorokat forrással támogató állami pályázatok szakmai kidolgozásáért, az arra alkalmas startupok nemzetközi rendezvény-részvételének támogatásáért, a teljes startup ökoszisztéma kutatásáért, illetve a megszülető eredmények stratégiai döntéshozatalba való becsatornázásáért.

A startup divízió kiemelt feladata a Hungarian Startup University Program (HSUP) működtetése, amely Magyarország első országos, felsőoktatási, komplex startup programja, amelynek fő célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és a startupok működtetésével, mindezt egy új, közös e-learning platformon keresztül. Végcélja az innovatív ötletek és agilis csapatok felkarolása, fejlődő pályára helyezése.

Valor Divízió

A Valor divízió feladata a magyar találmányok hasznosításának operatív támogatása az értékes innovációk gazdasági sikerre konvertálásáért. 
Ennek érdekében felkutatjuk és előminősítjük az innovációs projektjavaslatokat. Amennyiben a projekt megfelel a kritériumoknak, jelentős újdonságtartalommal és piaci potenciállal rendelkezik, befogadjuk, mentoráljuk, támogatjuk technológiai és piaci validációját. 
A mentorálás során segítjük a szellemi tulajdon oltalmazását, a találmányok finanszírozási, gyártási és piacra lépési feltételeinek kialakítását. A magyar innovátorok a teljes innovációs folyamat bármely elemében számíthatnak szakértőink közreműködésére. 
Hisszük, hogy az innováció, a fenntartható növekedés és a magyar gazdaság versenyképességének emelése egymástól el nem választható folyamatok. Szándékunk, hogy Magyarország az innovatív technológiák fejlesztésére, tesztelésére és elindítására ideális hely legyen, ahol a hazai kutatás-fejlesztés, a magyar találmányok, innovációs újítások egyre nagyobb szerepet játszanak a gazdasági növekedésben.

Responsive Image
Responsive Image

"De az innováció úgy születik, hogy az emberek találkoznak a folyosón, vagy felhívják egymást este fél 11-kor, mert rájöttek, hogy egészen máshogy is meg lehet közelíteni egy problémát, mint ahogy eddig gondolkodtunk róla. Ad hoc meetingeken, amikor hat embert összehív valaki, mert úgy véli, a világ legkúlabb ötlete pattant ki a fejéből, és kíváncsi rá, mi a többiek véleménye róla."

STEVE JOBS
Responsive Image

Közérdekű adatok

IHM közzététel
www.kozadat.hu
Közbeszerzési terv
Copyright © 2022 xi agency